astmul alergic
astmul alergic 1
astmul alergic 2 despre noi harta site cauta
 
astm alergic acasa astmul alergic astm alergic mesaj 1
invata despre astm
tratamentul astmului
controlul astmului
astm alergic mesaj 2
pentru parinti
resurse
astm alergic linie astm alergic line
 
  • Dimensiune text: text mic
  • text mare
 
Monitorizarea astmului tău - imagine Monitorizarea astmului tău - mesaj
 
 
 

peak-flow-metru

Un peak-flow-metru este un aparat ieftin, portabil, uşor de utilizat cu care se poate măsura cât de bine circulă aerul în plămânul tău. Acest aparat măsoară ceea ce se cheamă debit expirator de vârf (cât aer iese din plămânii tăi după expir rapid şi puternic), a cărui valoare şi variaţie este extrem de importantă în aprecierea controlului astmului tău, deci pentru prevenirea şi controlul simptomelor şi a atacurilor severe de astm.

Citeşte mai mult...

 
 
spirometru

Spirometria este o evaluare făcută de medic pentru diagnosticul bolilor pulmonare cum ar fi astmul, bronhopneumopatia cronică obstructivă (BPOC) şi altele. După diagnosticul astmului spirometria se efectuează periodic pentru a evalua răspunsul plămânului la tratament.
Este un test neinvaziv ce măsoară cum şi cât respiri. În timpul spirometriei ţi se va cere să tragi şi să dai aer afară din piept lent, tare şi repede, etc. Aparatul care măsoară cum respiri se numeşte spirometru.

Citeşte mai mult...

 
 
niox mino

Măsurarea oxidului nitric în aerul expirat este o metodă nouă de diagnostic şi monitorizare a inflamaţiei pulmonare în astm. Este de asemenea o metodă neinvazivă. Producţia de oxid nitric creşte semnificativ dacă plămânul este inflamat şi de obicei nivele crescute de oxid nitric în aerul expirat sunt un semn de astm. Ca şi pentru spirometrie însă nivele normale de de oxid nitric în aerul expirat nu exclud diagnosticul de astm şi sunt necesare teste suplimentare.

Citeşte mai mult...

 
 
sputa indusă

Este de asemenea o metodă recent introdusă pentru diagnosticul şi monitorizarea astmului. Dacă pacientul nu expectorează spontan este rugat să inhaleze printr-un nebulizor aerosoli cu sare. Aceştia vor provoca tuse cu expectoraţie. Sputa este apoi prelucrată şi se măsoară gradul de inflamaţie din plămân. Prezenţa unor celule numite eozinofile în cantitate mare în sputa indusă este semn de astm.

Citeşte mai mult...

 
 
Toate informaţiile de pe site-ul www.astmalergic.ro sunt doar pentru scopuri educaţionale.
Pentru sfaturi medicale specifice, diagnostic şi tratament vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră.
astmul alergic - acasa