astmul alergic
astmul alergic 1
astmul alergic 2 despre noi harta site cauta
 
astm alergic acasa astmul alergic astm alergic mesaj 1
invata despre astm
tratamentul astmului
controlul astmului
astm alergic mesaj 2
pentru parinti
resurse
astm alergic linie astm alergic line
 
  • Dimensiune text: text mic
  • text mare
 
controlul astmului - imagine controlul astmului - mesaj

Dacă astmul tău este controlat vei putea să faci multe lucruri pe care le fac oamenii care nu au astm: să urci pe munte, să schiezi, să bei apă rece şi să mănânci îngheţată, să ieşi din casă când este frig şi ceaţă, etc.

Astmul este o boală ce poate fi ţinută perfect sub control şi aceasta depinde în mare măsură NUMAI de tine. Aruncă departe ideea că ai o boală cronică şi că aceasta înseamnă, să te retragi şi să faci mai puţine. CU ASTMUL CONTROLAT POŢI TRĂI VIAŢA DIN PLIN!
Controlul astmului este aşa de important încât pentru medicul tău este ţinta tratamentului pe care ţi-l oferă. Acest aspect este subliniat şi în majoritatea ghidurilor de tratament ala astmului, care nu mai împart astmul în uşor, moderat sau sever, ci în astm controlat, parţial controlat şi necontrolat.

În această secţiune vei afla dacă astmul tău este controlat şi cum poţi să îl ţii sub control. Nu uita, colaborarea cu medicul tău este esenţială, el este acolo să te ajute şi să te îndrume, dar încă o dată NU poate face lucrurile în locul tău. Dacă lucrurile nu merg aşa cum ai dori cu astmul tău este prudent să ceri sfatul unui specialist în astm, obişnuit cu situaţii asemănătoare cu cazul tău şi care are la îndemână teste speciale de diagnostic şi monitorizare ce nu se regăsesc în practica medicală obişnuită.

 
 
este astmul tau sub control

Află care sunt întrebările care te ajută să ştii dacă simptomele astmului tău sunt sau nu controlate, semnele când astmul tău a scăpat de sub control, ce poţi face ca să ţii astmul sub control.

Citeşte mai mult...

 
 
resurse pentru controlul astmului
Detalii depre planul personal de acţiune pentru astm, telemonitorizarea astmului, jurnalul PEF, card-ul medicamentelor cu astm

Citeşte mai mult...

 
 
consultatie de control a astmului
Vizita de control a astmului este foarte importantă pentru că prin testele ce ţi se fac aici pot evalua de fineţe controlul astmului, se revizuieşte tratamentul funcţie de cum ai răspuns până atunci la tratament, se revizuieşte modul de administrare a medicaţiei, inclusiv tehnica inhalatorie.

Citeşte mai mult...

 
  7 reguli pentru controlul astmului

Astmul este o boala cronică. Cu toate acestea, dacă astmul este foarte bine controlat nu exista nici un motiv pentru ca o persoana astmatică să nu poate trăi normal şi să aibă o viaţă activă. Urmărește câteva reguli simple care te pot ajuta.

Citeşte mai mult...

 
 
Toate informaţiile de pe site-ul www.astmalergic.ro sunt doar pentru scopuri educaţionale.
Pentru sfaturi medicale specifice, diagnostic şi tratament vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră.
astmul alergic - acasa