astmul alergic
astmul alergic 1
astmul alergic 2 despre noi harta site cauta
 
astm alergic acasa astmul alergic astm alergic mesaj 1
invata despre astm
tratamentul astmului
controlul astmului
astm alergic mesaj 2
pentru parinti
resurse
astm alergic linie astm alergic line
 
  • Dimensiune text: text mic
  • text mare
 
Diagnosticul astmului - imagine Diagnosticul astmului - mesaj
Dacă aveţi respiraţie şuierătoare, tuse şi dificultăţi de respiraţie, medicul dumneavoastră vă poate suspecta că aveţi astm. Dar aceste semne şi simptome nu sunt suficiente pentru a diagnostica astmul bronşic, deoarece ele pot fi, de asemenea, cauzate de alte condiţii.
Medicul dumneavoastră vă va pune diagnosticul bazându-se pe o serie de lucruri, inclusiv un examen medical şi răspunsuri la întrebări despre simptomele şi starea dumneavoastră de sănătate (antecedente medicale). În plus, poate fi nevoie de o evaluare suplimentară, care pot include testele funcţiei pulmonare sau alte teste.
 
Cuprins
 

Istoricul medical

Medicul dumneavoastră vă va întreba despre mai multe lucruri, care pot include:
  • care sunt simptomele;
  • dacă aveţi rinită alergică sau alte alergii, care pot fi legate de astm;
  • dacă aveţi membri de familie sau rude care au fost diagnosticate cu rinită alergică sau alergii;
  • ce probleme de sănătate aveţi acum sau aţi avut în trecut;
  • ce medicamente sau suplimente pe bază de plante luaţi.

Examenul medical

Un examen medical pentru un posibil diagnostic de astm include:
  • o examinare a nasului, gâtului şi a căilor respiratorii superioare (tractului respirator superior);
  • ascultarea sunetelor plamânilor dumneavoastră cu un stetoscop pe măsură ce respiraţi. Wheezing (respiraţie şuierătoare) este unul din semnele principale de astm;
  • examinarea pielii pentru semne de afecţiuni alergice, cum ar fi eczeme şi urticarie, care sunt adesea asociate cu astm.

Teste funcţionale respiratorii

  • Spirometria este este un test neinvaziv ce măsoară cum şi cât respiri. În timpul spirometriei ţi se va cere să tragi şi să dai aer afară din piept lent, tare şi repede, etc. Aparatul care măsoară cum respiri se numeşte spirometru. Citeşte mai mult...
  • Măsurarea oxidului nitric (NO) în aerul expirat este o metodă nouă de diagnostic şi monitorizare a inflamaţiei pulmonare în astm. Este de asemenea o metodă neinvazivă. Producţia de oxid nitric creşte semnificativ dacă plămânul este inflamat şi de obicei nivele crescute de oxid nitric în aerul expirat sunt un semn de astm. Ca şi pentru spirometrie însă nivele normale de oxid nitric în aerul expirat nu exclud diagnosticul de astm şi sunt necesare teste suplimentare. Citeşte mai mult ...
  • Sputa indusă este de asemenea o metodă recent introdusă pentru diagnosticul şi monitorizarea astmului. Dacă pacientul nu expectorează spontan este rugat să inhaleze printr-un nebulizor aerosoli cu sare. Aceştia vor provoca tuse cu expectoraţie. Sputa este apoi prelucrată şi se măsoară gradul de inflamaţie din plămân. Prezenţa unor celule numite eozinofile în cantitate mare în sputa indusă este semn de astm. Citeşte mai mult ...

Alte teste folosite în diagnosticul astmului

  • Evaluarea alergiei. Este obligatorie la toţi pacienţii cu astm, adulţi şi copii. Diagnosticul alergiei se poate face la orice vârstă. Este foarte importantă diagnosticarea alergiei la un astmatic fiindcă un pacient cu astm alergic va trebuie să se ferească de factorii de declanşează/agravează alergia, iar pe de altă parte tratamentul alergiei prin vaccin antialergic (desensibilizare) poate ameliora astmul sau chiar aduce vindecare în cazurile diagnosticate la timp. Astmul alergic este foarte frecvent la copil, dar sunt destul de numeroase cazurile şi la adulţi!
  • Diagnosticul bolilor asociate. În peste 80% cazuri astmul se asociază cu rinită. Dacă aceasta nu este diagnosticată corect şi la timp şi nu este tratată corespunzător nu se poate obţine controlul astmului. Pentru diagnosticul rinitei veţi primi un chestionar, vi se va examina cavitatea nazală şi la nevoie se vor face teste suplimentare.
  • Altă boală ce agravează astmul este refluxul gastro-esofagian, adică trecerea invers decât normal a conţinutului gastric în sus către esofag cu aspirarea acestuia în plămâni. Această boală apare frecvent la copii şi la pacienţii supraponderali, dar nu este o regulă. Se diagnostichează prin simptome, investigarea esofagului şi a stomacului cu o sondă (endoscop) ce permite vizualizarea mucoasei şi măsurarea pH-ului.
 
| 4.5 STELE | 10 Voturi


Centrul Medical Theramed - reclama

 


 

 
Toate informaţiile de pe site-ul www.astmalergic.ro sunt doar pentru scopuri educaţionale.
Pentru sfaturi medicale specifice, diagnostic şi tratament vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră.
astmul alergic - acasa