astmul alergic
astmul alergic 1
astmul alergic 2 despre noi harta site cauta
 
astm alergic acasa astmul alergic astm alergic mesaj 1
invata despre astm
tratamentul astmului
controlul astmului
astm alergic mesaj 2
pentru parinti
resurse
astm alergic linie astm alergic line
 
  • Dimensiune text: text mic
  • text mare
 
Resurse pentru controlul astmului - imagine Resurse pentru controlul astmului - mesaj
 
Cuprins
 

Plan personal de acţiune pentru astm

Planul personal de acţiune pentru astm conţine informaţia de bază ca să îţi ţii astmul sub control şi îţi spune ce să faci pentru fiecare simptom care apare sau se modifică.
Studiile au arătat că un plan scris de acţiune pentru astm pe care să îl consulţi ori de câte ori ai nevoie este o măsură extrem de eficientă pentru controlul astmului.

Planul personal de acţiune pentru astm se face discutând împreună cu medicul la prima consultaţie. Va conţine informaţii despre cum, cât şi când să îţi iei medicaţia pentru astm, ce să faci dacă accidental te expui la un factor declanşator al crizei de astm (de exemplu răceşti sau eşti alergic la acarieni şi trebuie să dormi la bunici la ţară, vrei să faci alpinism la peste 5000 metri, etc.).

De asemenea, planul de acţiune pentru astm te învaţă cum să apelezi la treptele de salvare până când reuşeşti să te întâlneşti cu medicul tău pentru ca lucrurile să nu agraveze prea tare. Planul de acţiune pentru astm este revizuit periodic la vizitele de control, funcţie de cum răspunzi la tratament şi funcţie de cum ţi s-a părut ţie planul şi cum l-ai putut respecta.

Planul de acţiune pentru astm nu înseamnă nimic
dacă nu eşti de acord cu el şi nu eşti convins că îl poţi respecta.

Telemonitorizarea Astmului

Telemonitorizarea astmului este o aplicaţie care permite să fii în contact cu doctorul tău prin intermediul internetului, de acasă, de la serviciu sau din locuri în care este dificil să ajungi în timp util pentru o întâlnire cu doctorul tău.

Jurnalul PEF

Jurnalul PEF este înregistrarea regulată a măsurării PEF. Este util deoarece scăderea PEF poate precede cu zile apariţia simptomelor astmului. Pentru a-ţi regla acţiunile funcţie de valorile PEF se  foloseşte sistemul semafor.

Card-ul medicamentelor cu astm

Cardul medicamentelor cu astm este o evidenţă scrisă a medicamenelor pe care le iei pentru tratamentul astmului. De obicei este inclusă în planul de acţiune pentru astm.
 
| 2.5 STELE | 2 Voturi
 
Toate informaţiile de pe site-ul www.astmalergic.ro sunt doar pentru scopuri educaţionale.
Pentru sfaturi medicale specifice, diagnostic şi tratament vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră.
astmul alergic - acasa